More about EFS

EFS Congres: ‘Pijler II in perspectief’

Woensdag 1 november 2023 | 14.00 – 18.30 | Forumzaal (M3-15), Van der Goot gebouw

Op 1 november 2023 organiseert EFS haar afsluitende congres voor het post-master programma International and European Tax law. Het thema van het congres is: Pijler II. Vier sprekers met verschillende professionele (fiscale) achtergronden zullen hun visie over dit onderwerp met u delen.

Het akkoord van het Inclusive Framework van de OESO om een wereldwijde minimumbelasting in te voeren wordt gezien als een fundamentele doorbraak in de hervorming van het internationaal belastingrecht. De twee belangrijkste doelstellingen zijn het bedwingen van winstverschuiving door multinationals tussen verschillende laagbelastende landen en belastingconcurrentie tussen landen. Zal Pijler 2 succesvol zijn in het bereiken van deze doelen? Hoe complex zal de implementatie zijn? Welke problemen zijn er nog?

Graag nodigen we belastingprofessionals uit Nederland uit met een achtergrond in consultancy en praktijk en werkzaam bij overheden, belastingdiensten, internationale organisaties, het bedrijfsleven of de academische wereld om dit congres bij te wonen.

Het congres is gratis en deelnemers komen in aanmerking voor 3 Permanente Educatie punten.

Bekijk hier de conference handouts

Download de flyer

Foto’s

Programma

 

13.30 – 14.00 Ontvangst
14.00 – 14.15 Welkomstwoord – Ciska Wisman
14.15 – 14.40 Setting the scene voor Pijler II – Suniel Pancham
14.40 – 15.05 Accounting en Pijler II – Sander Kloosterhof
15.05 – 15.35 Pauze
15.35 – 16.00 Bedrijfsfiscalist en Pijler II – Jos Beerepoot
16.00 – 16.25 Overheid en Pijler II – Willem-Jan van Veen
16.25 – 17.25 Discussie
17.25 – 18.30 Afsluiting en borrel

Locatie

Forumzaal (M3-15), Van der Goot gebouw
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
The Netherlands

Voorzitter congres

Ciska Wisman (UVA, EY)

Speakers

Suniel Pancham (Partner Tax at Work)

Sander Kloosterhof (Partner Deloitte)

Jos Beerepoot (Hoofd Fiscale zaken ABN AMRO)

Willen-Jan van Veen (Belastingdienst/ Ministerie van Financiën)

Over de EFS, Erasmus Universiteit Rotterdam

EFS, Erasmus Universiteit Rotterdam is een samenwerkingsverband tussen de fiscale afdelingen van de Erasmus School of Law en de Erasmus School of Economics.

EFS is een toonaangevend onderwijs- en onderzoeksinstituut op het gebied van indirecte belastingen (btw en douanerechten) en directe belastingen (personen-, vennootschaps- en bronbelastingen) in een Europese en bredere internationale context voor meer dan 30 jaar. EFS richt zich op het nastreven en bevorderen van academisch onderwijs en onderzoek naar de implicaties van internationale, en in het bijzonder EU, wetgeving voor nationale belastingstelsels. Naast het regelmatig organiseren van academische symposia, congressen en lezingen, biedt EFS een breed scala aan post-master cursussen en seminars op topniveau.

EFS-programma’s worden gegeven door gerenommeerde professoren en prestigieuze gastsprekers, wier ervaring en reputatie in hun gespecialiseerde vakgebieden hoge onderwijsnormen garanderen. De programma’s zijn ontworpen voor fiscalisten met enkele of meer jaren professionele ervaring. De diversiteit in professionele achtergronden van deelnemers en sprekers maken EFS tot een uniek netwerkplatform voor het uitwisselen van kennis.